DL Logistics Group BV bestaat 25 jaar!

Uit de oude doos: Jan Dammes en Pieter Laban voor poseren voor DL Warehousing met het oude logo

Wij zijn erg trots om te laten weten dat we deze maand 25 jaar bestaan! We hebben dit al gevierd met onze medewerkers tijdens het bedrijfsfeest in Blijdorp maar we willen het moment niet voorbij laten gaan om een klein stukje geschiedenis van DL Logistics Group te vermelden.

Op 4 oktober 1998 hebben Jan Dammes en Pieter Laban samen DL opgericht. Het heette toen nog Dammes Laban Logistics. Het bedrijf bestond uit een warehouse en een klein kantoor en was gevestigd op de Griekenlandweg in Bodegraven. Er waren ongeveer 10 medewerkers in dienst.

Jullie kennen deze vestiging nu als DL Warehousing. Inderdaad, het huidige DL Warehousing is de eerste DL vestiging!

In 2005 werd daar de volgende vestiging aan toegevoegd: Dammes Laban Fruit Logistics, in Bleiswijk. Deze vestiging is nu bekend als DL Fresh Logistics. Zoals de naam het al zegt, hier specialiseerden we ons in de opslag en handling van verse producten.

Omdat Dammes Laban Logistics steeds meer medewerkers in dienst had en omdat er steeds meer vestigingen bij kwamen is er in 2008 besloten om overkoepelend het hoofdkantoor (Dammes Laban Groep) ondersteunend te laten werken voor de vestigingen. Voorheen werd alles per vestiging geregeld (facturatie, hr, etc.) maar het werkte efficiënter om die takelen te bundelen.

In hetzelfde jaar hebben we nog een vestiging geopend, namelijk DL Freight Management Rotterdam BV, te Vlaardingen. Deze vestiging ging zich richten op de afhandeling van zeevracht en de opslag van bulkgoederen.

In de eerste 10 jaar was de Dammes Laban Groep al uitgegroeid tot een logistiek bedrijf dat klanten op de meeste logistieke vlakken kon ondersteunen. Een belangrijke logistieke dienst waarin we nog niet vertegenwoordigd waren was douaneservices en de afhandeling van luchtvracht. Vandaar dat we in 2010 een nieuwe vestiging openden op Schiphol, DL Freight Management Amsterdam.

Dit was ook het moment om opnieuw te gaan kijken naar ons bedrijf. Wat was begonnen als een bedrijf met één warehouse en een klein kantoor was nu een bedrijf met meerdere vestigingen, gespecialiseerd op meerdere vlakken. We besloten om naar buiten te treden als DL Logistics Group BV. Ons logo werd aangepast (naar het logo dat we nu nog steeds gebruiken) en een aantal vestigingen kreeg een nieuwe naam die beter in het geheel paste. Daarnaast gingen de vestigingen onderling meer met elkaar samen werken.

We waren nu bijna op alle logistieke vlakken vertegenwoordigd. Het bedrijf groeide en werd steeds meer bekend. Na een aantal jaar begon het toch weer te kriebelen, wat voor soort dienst konden we nog meer aanbieden om ons portfolio uit te breiden? In 2017 was het moment daar, DL Transport was geboren. Waar we voorheen al de afhandeling van zeevrachtcontainers regelden konden we nu deze containers ook zelf naar de haven brengen en ophalen.

In 2020 hebben we besloten om het dienstenpakket van DL Fresh verder uit te breiden. Tradepacking is overgenomen om groente en fruit te kunnen verpakken. Na een kleine verbouwing waren we klaar om die service ook te gaan uitvoeren in Bleiswijk.

In 2022 zijn twee van onze vestigingen verhuisd. Het kantoor van DL Transport is verhuisd naar Roosendaal omdat dat veel centraler lag voor onze chauffeurs en planning. De vestiging van DL Freight Management Amsterdam is verhuisd naar Hoofddorp om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag van de markt. We waren simpelweg uit de vestiging op Schiphol gegroeid.

De laatste uitbreiding is zeer recent. 1 oktober 2023 is onze nieuwste vestiging in Bleiswijk geopend, DL Fruit Logistics. Met deze uitbreiding is DL in staat om ruimtetekort het hoofd te bieden en de positie in de AGF markt verder te verstevigen. In de 25 jaar dat we bestaan hebben we natuurlijk ook lastige tijden gekend. Denk aan meerdere economische crises, natuurrampen, Corona, de oorlog in Oekraïne etc. We zijn daarom ook heel trots en blij dat we ons 25 jarig jubileum mogen vieren. Dat hebben we te danken aan onze medewerkers en klanten.

Wat zal de toekomst ons brengen? Dat weet natuurlijk niemand. Wat we wel weten is dat het ons doel is om onze positie op de markt alleen nog maar verder te verstevigen zonder in te boeten op onze kwaliteit van diensten. Bedankt voor jullie support en op naar de komende 25 jaar!

Deel dit artikel

Meer te lezen