Tarieven in de containerlijnvaart bijna op het oude niveau: wat betekent dat voor DL?

Zeevracht

De tarieven in de containerlijnvaart zijn sinds het einde van de coronapandemie aan het dalen, blijkt uit de World Container Index (onderzoeksbureau Drewry). Zo kwam de gemiddelde prijs in juni (2023) uit op 1336 dollar. Dat is bijna 80% minder dan een jaar geleden.

Dit valt onder andere te verklaren door het feit dat de vervoersvraag na de coronapandemie aanzienlijk is afgenomen. Dat is ook niet zo gek, als je je bedenkt dat de omzet binnen de logistieke sector in 2021 gemiddeld genomen 20% hoger was dan in dezelfde periode in 2019. Daar komt bij dat de verstoringen in de toeleveringsketen zijn verminderd, waardoor de containervaart normaliseert en vertragingen zijn afgenomen.

Voor u als klant is dit goed nieuws 

DL heeft een wereldwijd netwerk waardoor er bijna naar elke plek ter wereld vervoerd kan worden. Zowel ter land, ter zee als via de lucht. Doordat de containerprijzen de laatste maanden erg zijn gedaald, kunnen we uw (container)transport nóg scherper faciliteren. 

Rob Olbertz, Operationeel directeur van DL Logistics Group, stelt dat “Gelukkig zijn de tarieven in de containerlijnvaart weer op een redelijk normaal niveau en is de gekte voorbij. We verwachten dat de volatiliteit de komende tijd binnen redelijke marges blijft al blijft het afhankelijk van geopolitieke invloeden en de wereldwijde economische ontwikkelingen. DL houdt de spottarieven goed in de gaten zodat we de beste afspraken voor onze klanten maken.”

Benieuwd naar de mogelijkheden?  

Neem vandaag dan nog contact op of vul geheel vrijblijvend het offerte-formulier in. 

Deel dit artikel

Meer te lezen