Wat u moet weten over het verpakken van groente en fruit

Verpakkingen spelen een essentiële rol in ons dagelijks leven. Gemiddeld opent iedere Nederlander ongeveer zeven verpakkingen per dag. Van voedsel tot nieuwe elektronica, bijna alles wat we kopen wordt op een of andere manier verpakt. Maar hoe kiest men het juiste verpakkingsmateriaal en wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties?

In de dagelijkse praktijk wordt plastic vaak gebruikt om verse goederen te verpakken. Dit komt omdat plastic een uitstekende manier is om groenten en fruit langer vers te houden. Het helpt het vocht vast te houden, waardoor het product niet uitdroogt en zijn versheid verliest. Hoewel plastic een negatieve reputatie heeft als het gaat om milieuvriendelijkheid, is het net zo goed te recyclen als papier. Het is echter belangrijk om plastic zorgvuldig te scheiden van het gewone afval en te zorgen dat het niet in de natuur terechtkomt, waar het niet afbreekt.

Papier is een ander populair materiaal voor verpakkingen. Het heeft het voordeel dat het veelzijdig is wat betreft vorm en bedrukking. Bovendien is het biologisch afbreekbaar, wat het een aantrekkelijkere keuze maakt voor milieu-bewuste consumenten. Maar papier heeft ook een keerzijde: het vereist meer grondstoffen in de productie, wat betekent dat de impact op de bossen groter is dan bij plastic. Dit brengt ons bij de keuze voor milieuvriendelijke verpakkingen, waar geen eenduidig antwoord voor bestaat. Wat de beste optie is, hangt af van wat je belangrijk vindt: recycling of biologische afbreekbaarheid.

Veilige verpakkingen zijn de key 

Veiligheid is een andere belangrijke factor bij verpakkingen. Een verpakking mag geen schadelijke stoffen aan het voedsel afgeven en mag geen invloed hebben op de smaak, geur, kleur of stevigheid van het product. Dit waarborgt de veiligheid van het verpakte voedsel en het vertrouwen van de consument in het product.

DL is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verpakken van verse goederen. Met jarenlange ervaring in de sector kunnen wij advies geven over het kiezen van de juiste verpakkingen en zorgen we voor etiketten met bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum. Bovendien bieden wij veilige opslagfaciliteiten voor goederen, inclusief gekoelde en gecertificeerde ruimtes voor (biologische) verse producten.

Met de kennis en expertise van DL kunnen bedrijven op een efficiënte manier hun verse goederen verpakken en opslaan. DL biedt een complete oplossing voor logistieke behoeften, van verpakking tot opslag, en helpt bedrijven hun producten veilig en vers te houden. 

Voor meer informatie of een kennismaking kan men contact opnemen met DL, waar ze graag helpen met alle verpakkings- en logistieke vragen.

Deel dit artikel

Meer te lezen