Dit is waarom certificaten zoals BRC, AEO, SKAL, GlobalG.A.P. CoC en AGP zo belangrijk voor ons zijn 

Bij alle handelingen die met uw goederen te maken hebben, willen wij als DL graag aan de strengste eisen voldoen. We streven voortdurend naar het leveren van topkwaliteit, veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid aan onze klanten. Om hieraan te kunnen voldoen zijn certificaten zoals BRC, SKAL en AGP erg belangrijk binnen de transport- en logistieke sector. 

Zo zien deze certificaten toe op het kunnen garanderen aan de klant dat wij aan de strengste hygiene- en kwaliteitsnormen voldoen. Maar wat houden deze certificaten in? 

De BRCGS-standaard

Het BRC-S&D certificaat, ook bekend als de British Retail Consortium (BRC) Global Standard for Storage and Distribution, richt zich op de veiligheid en kwaliteit van producten tijdens opslag en transport.  Deze standaard voor voedselveiligheid bepaalt aan welke eisen DL dient te voldoen omtrent voedselveiligheid, traceerbaarheid en kwaliteit. 

GlobalG.A.P. CoC

GlobalG.A.P. is een standaard voor de agrarische sector die staat voor voedselveiligheid, duurzaamhed en kwaliteit. Het GlobalG.A.P. certificaat is speciaal om de traceerbaarheid van teler tot consument in 1 lijn te hebben en zo meer transparantie te krijgen.

Een SKAL-certificaat

Een Skal certificaat is een certificaat waar ieder bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, verpakt, importeert, verhandelt of opslaat, over moet beschikken. Zo ook DL. Bedrijven met deze certificering kunnen aantonen dat ze hun producten op een verantwoorde manier beheren. 

AEO

Voor bedrijven in de internationale handel, is de AEO-vergunning steeds meer een noodzakelijke vergunning. Daarnaast wordt de AEO-vergunning steeds belangrijker als kwaliteitscertificaat. Hiermee toont DL aan dat ze onderdeel zijn van een veilige logistieke keten.

DL is een Accijns Goederenplaats (AGP) 

Onder de accijnsproducten vallen tabaksproducten, alcoholhoudende producten en minerale oliën. Op deze producten wordt een extra belasting geheven, namelijk de accijns. De producten kunnen op twee manieren vervoerd worden: veraccijnsd (de accijns is al betaald) en onveraccijnsd (onder schorsing van betaling). Je kunt je voorstellen dat de Douane vooral die onveraccijnsde goederen in de gaten wil houden, ze hebben namelijk nog accijns tegoed. Onveraccijnsd vervoer mag alleen plaatsvinden tussen twee goedgekeurde locaties. Wij als DL zijn zo’n locatie. Maar ook wanneer u accijnsgoederen importeert uit een niet-EU land, kunt u de afdracht van de nationale accijns schorsen. Het schorsen van de afdracht van accijns doet u door de goederen na de aangifte ten invoer over te brengen naar DL.

De voordelen van deze certificaten

Met deze certificaten kunnen wij laten zien dat DL voldoet aan de sterkste normen voor productopslag en transport. Daarnaast eisen ook veel bedrijven in de voedsel- en drankenindustrie dat hun logistieke partners gecertificeerd zijn. Ook waarborgt het de kwaliteit omdat de eisen van certificering erg hoog zijn. Zo zien deze eisen toe op productveiligheid, hygiene en het beschermen van de productkwaliteit. 

Naast bovenstaande certificaten beschikken wij over nog meer certificaten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij hebben zowel gecertificeerde warehouse- als transportoplossingen voor u. Neem vandaag nog contact met ons op.

Deel dit artikel

Meer te lezen