Wat u moet weten over het verpakken van groente en fruit

Verpakkingen spelen een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Gemiddeld opent iedere Nederlander zo’n zeven verpakkingen per dag. In dit artikel gaan we in op enkele veel gestelde vragen over verpakkingen.

Op welke manieren zijn verse goederen te verpakken?

In de dagelijkse praktijk wordt vaak plastic gebruikt, maar ook bioplastic en papier zijn populair.

Waarom is plastic (nog steeds) zo populair?

Verse goederen blijven langer vers in plastic. Groente en fruit bevatten namelijk veel water, maar dat raken ze in de buitenlucht ook weer gemakkelijk kwijt. Zodra een komkommer vocht kwijtraakt, verliest het aan versheid en is hij minder lekker. Door groente en fruit in plastic te verpakken, vertraag je dit proces.

Is plastic niet slecht voor het milieu?

Hoewel plastic bekend staat als schadelijk voor het milieu, is ze net zo goed te recyclen als bijvoorbeeld papier. Plastic breekt alleen zichzelf niet af, dus we moeten er bewust mee omgaan. Plastic hoort niet in de natuur thuis, maar gescheiden in de afvalbak.

Wat is het voordeel van een verpakkingsmiddel van papier?

Een groot voordeel van papier is dat je er alle kanten mee op kunt als het om bedrukking en vorm gaat.

Stel dat ik milieuvriendelijk wil verpakken, wat moet ik dan kiezen?

Ieder verpakkingsmiddel belast op de een of andere manier het milieu. Om een voorbeeld te geven: Een verpakkingsmiddel dat van papier gemaakt is, lijkt beter voor het milieu te zijn dan plastic. Maar voor een papieren verpakking zijn meer grondstoffen nodig dan voor een plastic verpakking van hetzelfde formaat. Vanuit dat oogpunt belast papier het milieu, de bossen in dit geval, dus meer dan plastic.

Waar moet een verpakking aan voldoen om gebruikt te mogen worden?

Een verpakking moet veilig voor de volksgezondheid zijn. Er mogen geen schadelijke stoffen vanuit de verpakking in het voedsel terecht komen. Ook mogen ze geen invloed hebben op de smaak, geur, kleur of stevigheid van het product.

Welke rol speelt DL in het verpakken van verse goederen?

We hebben jarenlang ervaring in het verpakken van verse goederen en kunnen u daarom hierover goed advies geven. Ook hebben we de mogelijkheid om uw verpakkingen van etiketten te voorzien waarop bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum afgedrukt is.

Naast dat we voor geschikte verpakkingen en etiketten kunnen zorgen, hebben we ook ruimte om uw goederen op te slaan. Veilig, gekoeld en met de juiste certificaten, ook voor biologische goederen.

Zoals u misschien al merkt: DL helpt u graag van a t/m z met de logistiek van uw verse goederen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.

Deel dit artikel

Meer te lezen