Opslag biologische producten

Gecertificeerde biologische opslag is voor producenten van biologische producten een vereiste om het belangrijke EKO-keurmerk te mogen dragen. DL beschikt over het benodigde SKAL-certificaat om biologische opslag aan te mogen bieden. Als u uw producten bij ons opslaat, behouden ze hun biologische status. Ook is de kwaliteit gegarandeerd.

Biologisch producten zijn hip

Biologische producten groeien aan populariteit. Om de 'echtheid' van deze producten aan de consument te kunnen garanderen, is een tijd geleden in Nederland het EKO-keurmerk gelanceerd. Sinds 2010 is hier ook een Europese variant van. Het EKO-keurmerk omvat alle regels die ook op Europees niveau gelden, maar heeft daarnaast nog extra voorwaarden.. Daarom staan er op veel producten twee keurmerken, zowel de Europese (met de groene blaadjes) als het EKO-keurmerk.

SKAL is eigenaar van het EKO-keurmerk en houdt onafhankelijk toezicht op de biologische productie in Nederland. De organisatie voert (onverwacht) controles uit en kent certificaten toe.

DL voor opslag biologische producten

Niet alleen gelden er strenge voorschriften voor het vervaardigen van de producten, maar ook voor warehousing en transport.

Ieder logistiek bedrijf dat biologische grondstoffen, halffabrikaten en/of eindproducten opslaat, moet hiervoor gecertificeerd zijn. Onze warehouses in BleiswijkMoerdijkBodegravenAmsterdam en Hazerswoude hebben deze vereiste papieren voor biologische opslag in huis. 

Om als logistieke partij in aanmerking te komen voor een certificaat moet een uitgebreid kwaliteitsplan gemaakt worden. DL moest hiervoor bijvoorbeeld kunnen aantonen dat de biologische producten van A tot en met Z traceerbaar zijn en dat bulkproducten alleen in een gereinigde vrachtwagen vervoerd worden.

Staan voor wat we doen

DL levert logistiek maatwerk. We passen onze workflow gemakkelijk aan om aan uw wensen te kunnen voldoen. Daarbij gaan we met uw goederen om alsof het eigen spullen zijn. Als er één zin is die het hart van ons bedrijf weergeeft, dan is het dat we staan voor wat we doen. Lees meer hierover >

We zijn een logistieke alleskunner en bieden dan ook niet alleen opslagmogelijkheden voor biologische producten, maar hebben gespecialiseerde warehouses voor vrijwel alle soorten producten en goederen. Daarnaast kunnen we ook alles naar de gewenste locatie vervoeren via weg-, lucht- en zeetransport.

Bent u nieuw in het logistieke veld en heeft u logistiek advies nodig? We helpen u graag verder op weg.

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of kennismaking.

Aanvullende diensten 

Vraag direct een offerte op.