Starten met importen of exporteren?

Staat u op het punt om met uw bedrijf voor het eerst in te kopen in het Verre Oosten? Of heeft u na jarenlang voor een werkgever gewerkt te hebben besloten een eigen bedrijf te starten en te beginnen met exporteren? DL heeft al veel startende bedrijven geholpen bij het opzetten van een efficiënte logistieke organisatie, waar vanaf het eerste moment alle valkuilen vermeden worden en alle mogelijkheden benut worden!

Wij nodigen u graag uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Door jarenlange ervaring is er binnen DL enorm veel kennis aanwezig over internationale logistiek in de breedste zin van het woord. En deze kennis delen wij graag met enthousiaste starters!

Drie belangrijke logistieke onderwerpen

Zowel leveringscondities, als voor welk vervoer u kiest en de douane spelen een belangrijke rol bij im- en export. Hieronder lichten we ze kort toe.

Leveringscondities

De leveringscondities die u overeenkomt met uw leverancier/afnemer, bepalen wie tot waar het vervoer regelt en op welk moment bepaalde risico’s overgaan van verkoper naar koper. Graag informeren wij u over de verschillende leveringscondities die mogelijk zijn en welke voordelen en nadelen er aan bepaalde leveringscondities zitten. Op deze manier zult u kunnen vaststellen welke leveringscondities voor uw bedrijf en uw product het meest passend zijn.

Vervoer

Afhankelijk van de eisen die u of uw klant stelt aan het intercontinentale vervoer, zijn er verschillende transportmogelijkheden beschikbaar: de meest bekende zijn natuurlijk luchtvracht en zeevracht, maar ook vervoer per weg of spoor kunnen uitkomst bieden bij het opzetten van uw logistieke organisatie! Graag informeren wij u over de verschillende modaliteiten die er zijn, de kosten die daarbij komen kijken en welke met welke documenten u te maken krijgt wanneer u kiest voor een bepaalde modaliteit.

Douane

Een van de instanties waar u als startende importeur/exporteur mee te maken krijgt, is de douane. Omdat de regelgeving enorm uitgebreid is en het nagenoeg onmogelijk is om via Google zekerheid te krijgen over de verplichtingen en kosten waarmee u te maken krijgt, zijn wij van mening dat dit bij uitstek een onderwerp is waar het delen van onze expertise uitkomst kan bieden voor u als starter.

DL heeft alle benodigde douanekennis in huis om u zekerheid te verschaffen, zodat u precies weet wat er van u verwacht wordt en met welke kosten u te maken zult krijgen!

Contact

Wilt u meer informatie over import- of exportlogistiek, neem dan contact met ons op! Een van onze consultants komt graag een keer langs voor een vrijblijvend informatief gesprek. Ook bent u natuurlijk ook van harte welkom op een vestiging van DL!

Wilt u meer informatie over import- of exportlogistiek, neem dan contact met ons op! Een van onze consultants komt graag een keer langs voor een vrijblijvend informatief gesprek. Ook bent u natuurlijk ook van harte welkom op een vestiging van DL.