Projectlading naar Shanghai

DL Freight Management Vlaardingen kreeg opdracht om een project in 2 fases van Nederland naar Shanghai te verschepen. Het project omvatte 18 x 40ft Open Top (in gauge), 4 x 20ft DV, 2 x 20ft Flat Rack (out of gauge) 80 x 40ft High Cube containers, de lading (Jacking / Skidding en Fixation)-systemen en was bestemd voor een scheepswerf in Shanghai.

De goederen stonden in Duitsland, Oostenrijk en Nederland en zijn per trailer naar Vlaardingen gebracht. De lading werd overgeladen, vastgezet (lashing en securing) en in de betreffende containers geladen. Dit vereiste een goede planning, flexibiliteit, commitment en (interne) communicatie.

Hoe ging dat in zijn werk?

  • DL Logistics & Transport leverde de eerste 9 x 40ft OT containers op vrijdag 5 feb (5x) en maandag 8 feb (4x) in de loods te Nieuw Lekkerland om de kisten in de containers te laten vastzetten. Op de locatie stond een 4-assige trekker met een autolaadkraan van 100 ton om de kisten van 10560 kgs per stuk omhoog te hijsen en in de 40ft OT container te laden.
  • Ook was er een hoogwerker aanwezig voor het openen en sluiten van de open top containers. Onze partner Qargo Packers leverde een puike prestatie door binnen afzienbare tijd alle kisten in de containers stevig vast te zetten, zodat de DL-chauffeurs de containers naar de terminal konden brengen.
  • Vervolgens werden er 54 kisten  uit Oostenrijk in de loods van DL Vlaardingen geleverd. De kisten, elk 2846 kgs, werden vanuit de trailers gelost en binnen 3 dagen in 6 x 40ft HC containers geladen.
  • Vanuit Duitsland, Voerde en Duisburg, werden 27 trailers ingezet om de gehele partij over te brengen naar Vlaardingen.
  • Vanuit Rotterdam , Kinderdijk en Apeldoorn nog eens 9 trailers en in Schoondijke werd een exceptionele kist (9277 kgs L 550 x B 188 x H 281 mm)  op een dieplader vervoerd,  die later op een 20ft Flat Rack werd gemonteerd.  Daarnaast werden alle betreffende originele  documenten door DL (CMR, FCR, EXA en BL) opgemaakt en naar onze klant gestuurd.

De eerste partij, 333 kisten met een totaal gewicht van 994.971 kgs, is op 3 schepen vanuit Rotterdam vertrokken naar Shanghai. Dit werd allemaal gerealiseerd binnen een periode van 3 weken.

Kortom, een topprestatie! Op naar de volgende klus!

Vraag direct een offerte aan.