Positieve start luchtvracht 2014

14.03.2014 De luchtvrachtsector heeft dit jaar een positieve start gemaakt. In januari is er een groei gemeten van 4,5 procent, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In december was er een groei gemeten van 2,2 procent op jaarbasis. De IATA (internationale luchtvaartorganisatie) heeft de cijfers afgelopen dinsdag gepubliceerd. Directeur Tony Tyler spreekt van een positieve groei, al behoedt hij voor te veel optimisme.

In januari waren de vrachttoestellen gemiddeld voor de helft niet gevuld. De beladingsgraad is verder gedaald tot 43,1 procent. Ondanks deze ontwikkelingen is het aanbod van de luchtvaartmaatschappijen met 5,1 procent sterker gegroeid dan de vraag. De ‘solide’ groei is zichtbaar bij de verschillende regio’s.

Internationaal luchtvervoer

Het economische herstel is het beste zichtbaar in het Midden-Oosten. Hier werd een groei gemeten van meer dan 10 procent. Ook in Europa is het herstel van de economie met 6 procent merkbaar. De groei in Azië (verantwoordelijk voor 40 procent van de totale markt) steeg met 3,8 procent. Het herstel in Noord-Amerika is met 0,7 het laagst. Onder andere door de slechte weersomstandigheden in deze zone, waren er minder luchtvaartactiviteiten mogelijk. De IATA spreekt, ondanks deze lage groei, wel over een positieve groei in de industriële productie en verwacht een verdere groei in de export.

Luchtvervoer DL

Luchtvervoer is een van de snelste manieren om een zending te versturen. DL is al jarenlang specialist op het gebied van air freight. Naast de 24-uurs service, sea/air-service en het vervoeren van speciale goederen, kunt u rekenen op uitstekende informatie voorziening en scherpe tarieven. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op om te weten wat we voor u kunnen betekenen. Of vraag direct een offerte aan.

Vraag direct een offerte aan.