Op de goede weg met MVO

16.09.2014 We hangen het niet altijd aan de grote klok, maar als DL stellen we ons voortdurend de vraag op welke manieren wij maatschappelijk verantwoord kunnen ondernemen.

Zo zouden we bijvoorbeeld dolgraag volledig CO2-neutraal werken, maar moeten we eerlijk constateren dat die droom op dit moment nog geen werkelijkheid is.

Prijskaartje van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Aangezien onze bedrijfsactiviteiten gepaard gaan met beweging, zijn wij een grootverbruiker op het gebied van energie.  Wij willen graag milieuvriendelijker opereren, maar moeten aan de andere kant ook onze kosten in de hand houden. Net als aan biologische en gezondere producten hangt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen een prijskaartje. Daar zit een spanningsveld.

Wij doen graag mee, maar we kunnen onze goede voornemens alleen waarmaken als de benodigde maatregelen op zijn minst kosten-neutraal zijn. En als het even kan, moeten onze investeringen uiteindelijk zelfs leiden tot een kostenbesparing. Alleen op die manier hebben we als DL een toekomst.

Concrete acties

De afgelopen jaren zijn we er verschillende keren in geslaagd om te kiezen voor investeringen die niet alleen goed waren voor het milieu, maar ons ook hielpen om de kosten terug te dringen:

  • Zo hebben wij bij onze verbouwingen in Bleiswijk en Moerdijk LED-verlichting geïnstalleerd. Dat kostte flink wat geld, maar het verschil verdienen we in circa 4 jaar terug.  Ons besluit heeft verregaande gevolgen voor het energieverbruik, dat door de LED-verlichting ruim 50% lager is geworden.
  • Voor onze bestaande koelinstallatie hebben wij een nieuwe computeraansturing aangeschaft, waardoor wij 40% minder energie verbruiken.
  • Onze nieuwe koelinstallatie is ontworpen om zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan. Goed voor de kosten, beter voor het milieu.
  • Alle nieuwe bedrijfsauto’s bij DL zijn bij voorkeur van de zuinigste energieklasse A.
  • Onze chauffeurs zijn op training geweest om bewuster en (dus) zuiniger te kunnen rijden.

Geen Lean & Green, maar wel bezig

Wij hangen het niet aan de grote klok, hebben geen ‘Lean & Green’-certificaat, maar zijn wel degelijk bezig om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wij zullen dat ook in de toekomst blijven doen. Zo houden we de ontwikkeling van zonnepanelen en windmolens scherp in de gaten. We zien als DL mogelijkheden om ook op deze gebieden onze slag te slaan.

We zijn nog niet waar we graag zouden willen zijn, maar we zijn op de goede weg.

Vraag direct een offerte aan.