Internationaal netwerken

16.06.2012 Ik schrijf dit onderweg terug in het vliegtuig van een vergadering met onze internationale agenten. Wij zijn lid van dit internationale netwerk van agenten omdat samenwerking met partners in iedere belangrijke (lucht)havenplaats voor ons zeer relevant is. Hierdoor kunnen wij voor onze klanten goederen op laten halen of af laten leveren, waar ook ter wereld. Bovendien hebben we dankzij dit netwerk altijd een betrouwbare partner die de lokale taal spreekt en dezelfde kennis en ervaring van de lokale markt heeft zoals wij die in Nederland hebben.

Ieder jaar hebben we met dit netwerk een AGM, een Annual General Meeting, waar iedere agent verwacht wordt. Agenten uit diverse landen vliegen voor een paar dagen naar één plek op de wereld om daar elkaar te ontmoeten.

Nieuwe business

Het algemene gedeelte van deze 'meeting' gaat over hoe we samen meer business kunnen ontwikkelen. Een groot gedeelte van de tijd besteden we aan '1 op 1'-gesprekken. In deze gesprekken bespreken we met diverse agenten wat we al doen, wat goed gaat en wat beter kan én maken we plannen om nieuwe business te genereren.

Social talks

Naast het zakelijke gedeelte loopt ook het binden met elkaar, weten met wie je zaken doet. Samen eten, stappen en social talks aan de bar. Zo leren we elkaar steeds beter kennen. Wat hebben we dit jaar een geweldige tijd gehad met onze agenten.

Betrouwbaarheid als samenbindende factor

De meeste van onze agenten zijn eigenaren of managers van bedrijven zoals DL. Wat ons bindt is dat we allen actief zijn in de logistieke sector én staan voor onze klus. Wij kunnen in onze internationale handel niet zonder betrouwbare agenten in alle belangrijke (lucht)havens, mensen waar we op kunnen bouwen. Mocht het dan eens een keer verkeerd gaan, dan weet je dat deze agenten hun stinkende best doen om het op te lossen. We hebben hun mobiele nummer en kunnen 24/7 bellen, net zoals zij altijd met ons contact kunnen leggen.

Ik heb toch al niet vaak het gevoel dat ik werk. Immers, als je doet wat je leuk vindt, dan werk je eigenlijk nooit toch? Maar er zijn dagen dat het meer dan leuk is ;-).

Vraag direct een offerte aan.