Importontheffingensysteem loopt af

28.03.2014 Eind juni 2014 loopt het importontheffingensysteem voor Europa af. De verantwoordelijkheid voor de import naar Europa wordt bij de controle-organisaties neergelegd. De Europese Commissie heeft al lange tijd aan het einde van het systeem gewerkt.

Lopende aanvragen

Aanvragen voor importontheffingen die momenteel nog in behandeling zijn bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), blijven geldig tot 12 maanden na datum van uitgifte. Dit geldt ook voor de aanvragen die voor 30 juni 2014 zijn ingediend.

Verlenging importontheffing

Het is mogelijk een verlenging voor importontheffing te regelen. Hiervoor dient u uw specifieke aanvraag uiterlijk op 31 mei 2014 bij de RVO in te dienen. Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd, is deze geldig tot 29 juni 2015.

Importeren vanaf 1 juli 2014

Vanaf 1 juli 2014 kunt u biologische producten naar Europa importeren onder de volgende voorwaarden:

  • De leverancier in het land van herkomst is gecertificeerd door een erkende controle organisatie in derde landen.
  • De leverancier in het land van herkomst is gecertificeerd door een erkende controle organisatie buiten de EU.

Oplossing opslag biologische producten

Bent u van plan om biologische producten, zoals fruit, binnenkort te importeren? En zoekt u een professionele partij voor de opslag van uw producten? DL Logistics Group is gespecialiseerd in de opslag van geïmporteerd fruit. Met een opslagruimte van groter dan 12.000m3, die 24 uur per dag bewaakt wordt door een geavanceerd computersysteem, kunt u rekenen op een professionele oplossing voor de opslag van uw biologische producten.

Neem contact op met onze vestiging in Bleiswijk voor meer informatie over de opslag van import fruit. Onze medewerkers denken graag met u mee om de oplossing te vinden die u zoekt en het best bij u past.

Vraag direct een offerte aan.