Helpt logistiek onze zeilers vanmiddag aan succes?

Het EK-voetbal is voor Nederland een flop geworden. Ook de Tour de France leverde geen nationaal succes op. Neerlands hoop mag vooral gevestigd zijn op de Olympische Spelen in Londen. En dat gaat al best goed. We hebben nu 16 medailles, en dat aantal zal gaan groeien. Onder andere topzeilers Lisa & Lobke maken vandaag kans op brons in de 470-Klasse. Als ze succes halen, dan is dat ook aan de logistieke sector te danken.
 
Zeilers Lisa Westerhof en Lobke Berkhout kozen er dit jaar voor het eerst voor om de samenwerking te zoeken met een logistiek bedrijf. Lobke: “Ja, met een Olympische Spelen voor de boeg, vonden we het belangrijk om niets aan onzekerheid over te te laten. In de afgelopen jaren was het vervoer van onze spullen natuurlijk ook belangrijk, maar kregen we het vanwege diverse interne redenen en bezwaren niet voor elkaar om dit goed te regelen.”

Mast is niet te vervangen

Lisa en Lobke kozen ervoor om het vervoer van de mast uit te besteden aan een logistiek bedrijf. Waarom juist de mast? Lisa: “De mast is het allerbelangrijkste onderdeel. Die is zo goed als onvervangbaar, maar ook cruciaal voor onze prestaties. De boot zelf is veel minder belangrijk, maar in de mast zitten de meeste trim-mogelijkheden. Mocht er iets met de boot gebeuren, dan kunnen we altijd in een andere aan de wedstrijd meedoen. Als de mast beschadigt, hebben we echt een groter probleem. We wilden alle wedstrijden in aanloop van de spelen dan ook varen met dezelfde mast. Dat lukte niet met de bestaande logistiek."

Groot voordeel

Lobke vervolgt: “We wilden dit jaar dan ook samenwerken met een logistiek bedrijf, om te zorgen dat we alle wedstrijden met dezelfde mast konden varen. Dit heeft DL voor ons geregeld. Zij hebben de mast met luchtvracht over heel de wereld gevlogen zodat wij steeds met dezelfde mast konden varen. Dat levert een groot voordeel op. Daarnaast is het natuurlijk enorm belangrijk dat onze spullen niet beschadigen tijdens het vervoer.”

De juiste klik

 

Lobke: “Met DL hadden we gelijk een prettige klik. Ze konden ons het vertrouwen en de garanties geven die we nodig hebben. We zijn dan ook erg blij met de samenwerking."

Vraag direct een offerte aan.