Duglegur

Het Europees kampioenschap voetbal is gaande en eerlijk gezegd heb ik nog maar weinig wedstrijden gezien. En dan bedoel ik niet de kwaliteit van de wedstrijden, maar dat ik in opgetelde kijkminuten nog niet de 90 raak. Als Nederland niet meedoet, leeft het bij mij toch veel minder. Wel jammer, want we hadden als DL dit jaar graag weer een voetbalpoule gedaan! 

De verassing van het EK is tot nu toe zonder twijfel IJsland. Een land met 350.000 inwoners, notabene niet veel meer dan de stad Utrecht aan inwoners heeft, is doorgedrongen tot de kwartfinales. Het is op zich al een prestatie voor een land als IJsland om zich voor het EK te plaatsen. Voor wie het nog weet, dat ging min of meer ten koste van Nederland. Voor Nederland voelt die nederlaag nu misschien iets minder vervelend, maar dat even terzijde.

IJsland heeft op het EK 2016 nog geen enkele wedstrijd verloren en wist, op papier veel betere tegenstanders goed partij te geven. Volgens de IJslanders komt dat allemaal door “duglegur”! Duglegur staat voor hard werken, moed en je opofferen voor een groter doel. De spelers uit IJsland spelen met hun hart, in de zin dat ze hun ego opzij zetten in het belang van het grotere doel. Kijk, daar kan ik wat mee!

In het logistieke speelveld zijn wij het IJsland. Een kleintje onder de groten, maar wij hebben “duglegur”. Wat ik bij onze mensen zie, is dat ze zich met hart en ziel inzetten voor het belang van de klanten en dat is uiteindelijk weer het belang van het bedrijf. Steeds meer zie ik de samenwerking tot stand komen tussen de verschillende vestigingen en zie ik dat men zich schikt om het belang van het grotere geheel te dienen. Bij ons geeft dit dan niet de korte termijn resultaten die je in het voetbal hebt, maar op lange termijn zal dit zeker veel vruchten voort gaan brengen. Blij mee en trots op!

Vraag direct een offerte aan.