DL Fresh Logistics verdubbelt opslagcapaciteit

17.04.2014 BLEISWIJK – Een verdubbeling van de opslagcapaciteit en een gloednieuwe rijpcel zijn de meest in het oog springende onderdelen van de verbouwing die momenteel gaande is bij DL Fresh Logistics. In mei beschikt de Bleiswijkse vestiging van DL Logistics Group over een hypermoderne opslagruimte voor groente en fruit. ,,We zijn klaar voor het zomerseizoen’’, aldus een trotse Jan Dammes, mede-eigenaar van DL Logistics Group.

,,De opslagcapaciteit van onze vestiging in Bleiswijk was onvoldoende’’, legt Dammes uit. ,,Binnenkort hebben we meer dan drie keer zoveel ruimte; samen met de opslagruimte in Hazerswoude kunnen we straks ruim 7.000 pallets kwijt in plaats van 2.000. De opslagcapaciteit is daarnaast eenvoudig uit te breiden met een ruimte voor 1.500 pallets en een extra rijpcel. Daarmee kunnen we goed inspelen op de groeiende vraag naar onze diensten.’’

Het management besloot van de gelegenheid gebruik te maken om de uitbreiding van de opslagcapaciteit te combineren met de implementatie van de modernste technieken. ,,We hebben gekozen voor de bouw van een rijpcel, die speciaal geschikt is voor het laten rijpen en fruit en groente. Hierdoor kunnen de goederen vanuit onze vestiging ‘ready to eat’ geleverd worden aan supermarkten en andere klanten.’’ Met de rijpcel voegt DL Fresh Logistics een nieuwe specialiteit toe aan haar bedrijfsactiviteiten. 

De vestiging in Bleiswijk heeft ook al de beschikking over een speciale terugkoel- en droogcel. ,,We willen ook op het gebied van de opslag van geïmporteerde groente en fruit toonaangevend blijven’’, aldus Dammes. ,,Het ging ons niet alleen om meer ruimte, we wilden ook multifunctioneel bouwen. Onze nieuwe cellen zijn daarom voorzien van afzuiging/verwarming, waardoor groente en fruit zo lang mogelijk optimaal opgeslagen kan worden.’’

DL Logistics Group, de nummer 1 op het gebied van freight management, heeft ook vestigingen in Rotterdam, Bodegraven, Amsterdam Schiphol, Oudenbosch en Hazerswoude-Dorp.

DL Fresh Logistics
Klappolder 191
2665 MP Bleiswijk
T: 010 - 258 7700
www.dl.nl

Vraag direct een offerte aan.