De wandeling

In het najaar van 2017 kwam ik tot de conclusie dat ik wat meer tijd nodig had om tot rust te komen en te reflecteren dan de twee weken vakantie die ik gebruikelijk neem.

Een jaar later was het dan zover.

Afgelopen augustus, september en oktober ben ik eerst 4 weken met mijn vrouw naar Italië gegaan en daarna ben ik in mijn eentje gaan  wandelen van Sevilla naar Santiago de Compostella.

In totaal ben ik 3 maanden vrij geweest van werk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit als heerlijk ervaren heb.

Na ruim 27 jaar intensief bezig te zijn geweest met het bedrijf was het een bijzondere ervaring om dat nou nu eens een periode niet te hoeven doen. Niet afgeleid door wat je dagelijks bezig houdt, maar bezig zijn met reflectie naar mezelf.

Ben ik wel goed bezig? Waar krijg ik energie van? Wat wil ik wel en wat wil ik niet? Hoe ben ik het meest van toegevoegde waarde voor het bedrijf?

Als het goed is, zal in de loop van het jaar zichtbaar worden wat het heeft opgeleverd.

Wat natuurlijk heeft geholpen om te beslissen deze tijd voor mezelf te nemen, zijn de medewerkers van DL. Hoe fijn is het om terug te komen en te ontdekken dat, ondanks dat er veel gebeurd is tijdens mijn afwezigheid, alles gewoon is doorgegaan.

Zo heeft het management alle taken fantastisch waargenomen. Ze hebben de verantwoordelijkheid serieus en met verve opgepakt!

Maar natuurlijk kunnen de managers het niet alleen. Wat is het toch mooi om te zien dat al onze medewerkers de verantwoordelijkheid nemen voor het bedrijf en dit niet bij één persoon ligt. Dat biedt perspectief voor de toekomst.

Je hoeft niet per se 3 maanden vrij te nemen om te reflecteren.

Ik denk dat het belangrijk is om met regelmaat in de spiegel te kijken en jezelf te vragen of wat je doet nog steeds je passie is. En als dat zo is: kan het dan beter, efficiënter en leuker?

Ik pleit ervoor dat we niet altijd persoonlijk bereikbaar hoeven te zijn. We hebben nu eenmaal tijd nodig om te rusten. En dat het kan, heb ik ervaren. Er zijn ook anderen die kunnen dragen.

We hoeven het niet alleen te doen.

Wat ben ik trots!

Vraag direct een offerte aan.