5 Redenen om uw logistieke activiteiten uit te besteden

Vandaag 5 redenen waarom het slim is om logistieke werkzaamheden uit te besteden aan specialist. Misschien bent u het met alle 5 eens, misschien niet? Misschien heeft u nog andere redenen? Laat van u horen via de reacties!

1. Minder zorgen

Een goede logistieke dienstverlener zorgt voor een nauwkeurige planning, zodat u weet dat uw artikelen en goederen op het juiste moment op de juiste plek belanden. Dat scheelt heel wat zorgen.

2. Hogere kwaliteit

In de basis is logistiek een simpel vak. Er zijn echter veel factoren die invloed (kunnen) hebben op het logistieke proces, zodat het af en toe best ingewikkeld is. Zeker als u nog niet veel ervaring met logistiek heeft, kunt u vaak voor onaangename verrassingen komen te staan als u het zelf gaat regelen.

Uitbesteden betekent dat u gebruikmaakt van de deskundigheid en ervaring van uw logistieke dienstverlener. U combineert de kennis van uw branche met iemand die verstand heeft van logistiek. Dat betekent dat de kwaliteit van uw dienstverlening toeneemt.

3. Meer tijd voor uw core-business

Een reden die aansluit bij de vorige, want tja, een schoenmaker kan zich maar beter bij zijn eigen leest houden. Toch? Natuurlijk is dat oude gezegde een open deurtje, maar wel eentje die waar is. Als u zich kunt concentreren op uw eigen activiteiten, levert dat uiteindelijk meer groei en dus omzet op voor uw eigen bedrijf.

4. Lagere kosten

Een logistieke dienstverlener richt zich helemaal op zijn logistieke diensten en doet zijn best om dit zo goed mogelijk te doen. Dat betekent continue zoeken naar een balans tussen efficiency en kosten. Omdat hij dit voor meerdere klanten doet, kan hij dit ook een stuk efficiënter. Immers, als hij voor klant A even niets te doen heeft, gaat hij aan de slag met klant B. Er zijn dus minder leegloopuren. Daarnaast kan een logistieke dienstverlener zijn investering in logistieke gereedschappen, zoals heftrucks en automatisering verdelen over meerdere klanten.

5. Minder groot afbreukrisico

Als logistiek niet tot uw kernactiviteiten hoort, dan zorgt het uitbesteden hiervan voor meer zekerheid. Immers, de operationele en financiële risico’s worden bij de logistieke dienstverlener neergelegd.

Vraag direct een offerte aan.